Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsplein Info/debat TaKzaal

dinsdag 6 december 2022

19:30 - 21:00
Locatie

SH TaKzaal

Voorzitter
Laura van der Giessen / Griffier: Marijn Seuters
Toelichting

U kunt de raad toespreken of uw inbreng (vooraf) per e-mail sturen. Aanmelden voor het inspreken kan tot dinsdag 6 december 10.00 uur. De vergadering meekijken is tevens digitaal mogelijk via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1.a
  Opening en mededelingen - 19:30
 2. 1.b
  Vaststelling agenda - 19:30
 3. 2

  Op initiatief van de fracties van D66 en GroenLinks heeft de gemeenteraad van Zwolle op 7 maart besloten in 2023 een burgerberaad in Zwolle te organiseren. De werkgroep Inwonerbetrokkenheid is verzocht om met een voorstel te komen aan de raad.
  Met deze opinienota komt de werkgroep tegemoet aan deze wens. Het geeft gehele raad gelegenheid het debat te voeren over de opzet van het burgerberaad. Aan de hand van de uitspraken tijdens het debat wordt een beslisnota bij het ontwerp gemaakt en ter vaststelling aan uw raad voorgelegd.
  In Nederland (en België) hebben we het afgelopen decennium verschillende variaties op een lokaal burgerberaad gezien. De werkgroep Inwonerbetrokkenheid heeft die ervaringen meegenomen bij het opstellen van dit voorstel en vraagt de raad uitspraken te doen over de belangrijkste vragen.
  Burgerberaden en andere vormen van gelote inwonerpanels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een instrument om de dialoog met diverse inwonersgroepen te bevorderen of gepolariseerde kwesties op te lossen of bespreekbaar te maken. Zowel bij wereldwijde problemen als lokale uitdagingen kan een burgerberaad helpen om bij het bereiken van doordachte, inclusieve en effectieve oplossingen. Voorwaarden hiervoor zijn vanzelfsprekend dat het beraad goed moeten worden ontworpen, begeleid en opgevolgd.
  Voor technische en feitelijke vragen: Marijn Seuters of Iris Gosemeijer (raadsgriffie@zwolle.nl) / 06- 25778231)

  Toezeggingen

  Onderwerp
  Nieuw voorstel Burgerberaad
 4. 2.a

 5. 3
  Sluiting - 21:00