Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsplein Info/debat TaKzaal

maandag 6 maart 2023

19:30 - 21:00
Locatie

SH TaKzaal

Voorzitter
Patty Wolthof / Griffier: Eric Meurs
Toelichting

U kunt de raad toespreken of uw inbreng (vooraf) per e-mail sturen. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 6 maart 10.00 uur (raadsgriffie@zwolle.nl). De vergadering meekijken is tevens digitaal mogelijk via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1.a
  Opening en mededelingen - 19:30
 2. 1.b
  Vaststelling agenda - 19:30
 3. 2

  De kernopgave voor wonen in Zwolle is om te zorgen dat er continuïteit in de woningbouwproductie is, diversiteit in aanbod en de aantrekkelijkheid van Zwolle als woonstad wordt versterkt. Daarmee proberen we te zorgen dat er voor iedere portemonnee, leeftijd en huishoudensamenstelling een passende woning is in een gezonde en duurzame woon- en leefomgeving.
  Deze kernopgave staat onder druk, de woningbouwproductie stokt en ook aan de vraagkant zien we een kentering in de markt. De Gemeente Zwolle is daarom begonnen een aanpak woningbouw 2030 op te stellen. Op dit moment voert adviesbureau Ruimtevolk een analyse uit naar de belangrijkste knelpunten voor Zwolle.
  De gemeenteraad gaat in gesprek met landelijke en lokale woningmarkt experts om zich te laten informeren over de laatste ontwikkelingen op de landelijke en lokale woningmarkt en de mogelijke scenario’s voor komende jaren. Dit zodat raadsleden geïnformeerd het debat kunnen voeren over de nieuwe aanpak en kunnen inschatten welke (gemeentelijke) instrumenten er ingezet kunnen worden om de woningbouw productie op niveau te houden
  Technische en/of feitelijke vragen: Géanne Koelewijn (038 498 2089/ G.Koelewijn-Bosma@zwolle.nl)

 4. 2.a

 5. 3
  Sluiting - 21:00