Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsplein Info/debat TaKzaal

maandag 30 oktober 2023

19:30 - 22:00
Locatie

SH TaKzaal

Voorzitter
Annemee van de Klundert / Griffier: Marijn Seuters
Toelichting

U kunt de raad toespreken of uw inbreng (vooraf) per e-mail sturen. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 30 oktober tot 10.00 uur (raadsgriffie@zwolle.nl). De vergadering meekijken is tevens digitaal mogelijk via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1.a
  Opening en mededelingen - 19:30
 2. 1.b
  Vaststelling van de agenda - 19:30
 3. 2

  In de vastgestelde gebiedsvisie Nieuwe Veemarkt (juli 2022) is de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het gebied Nieuwe Veemarkt waarbij deze locatie belangrijk is voor het uitbreiden van de woningvoorraad in de stad. Met dit Ruimtelijk Ontwikkel Plan (ROP) wordt het programma, het ruimtelijk plan en de financiële kaders vastgelegd.
  De toekomstige Nieuwe Veemarkt moet een eigenzinnige wijk worden met daarin een breed en veelzijdig aanbod van woningen en ruimte om te innoveren en te experimenteren. Een nieuwe stadsbuurt met voldoende ruimte voor water, groen, mens en dier. Op deze locatie moeten 750 woningen worden gerealiseerd.
  Onderdeel van het ROP is het behouden en ontwikkelen van de bestaande Elbertsschool en de Bogenhal waarvoor er aparte voorstellen aan de raad zijn aangeboden. In samenhang met het ROP heeft de raad ook een voorstel voor mobiliteitshubs en parkeren voor de Nieuwe Veemarkt aangeboden. Deze vier voorstellen worden tijdens dit debat gecombineerd behandeld.
  De spreektijd voor dit debat bedraagt 6 minuten per fractie
  Voor technische en feitelijke vragen: Michiel Scheper: m.scheper@zwolle.nl / 06-19180798

  Toezeggingen

  Onderwerp
  In gesprek ondernemers in IJsselhallen (planning sloop en toekomst)
  Koopwoningen middelduur segment Nieuwe Veemarkt
  openbaar vervoerverbindingen/mobiliteitsvoorzieningen in de HUBstrategie
 4. 2.a

 5. 2.c

 6. 3
  Sluiting - 22:00