Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Evenement

Stadsgesprek

dinsdag 9 april 2024

19:00 - 22:30
Locatie

De Groote Sociëteit, Koestraat 8

Toelichting

Stadsgesprek

Agendapunten

 1. 1

  Eén van de onderdelen van het Plan van Aanpak Doorontwikkeling Planning & Control-cyclus is het organiseren van een interactief Stadsgesprek. 
  Met het organiseren van een Stadsgesprek wordt de P&C cyclus verder doorontwikkeld en wordt beoogd een bijdrage te leveren aan de realisatie van de opgaven in de stad en sturing te geven aan gewenste ontwikkeling van Zwolle. De raad, het college en de organisatie hebben uitgesproken dat de doorontwikkeling een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. In 2023 heeft een gesprek tussen het college en de raad plaatsgevonden over de urgente thema's die we op ons af zien komen. Om de verdere doorontwikkeling vorm te geven wordt dat dit jaar uitgebreid naar een gesprek over de staat van de stad op twee thema’s met de raad, het college en belangengroepen uit de stad. De thema’s zijn ‘wonen’ en ‘bestaanszekerheid. 


  Voor het organiseren van het stadsgesprek zijn Gooitske Zijlstra en Marcel Kampman ingeschakeld (Club Cele). De opzet van het programma is als volgt: 
  - ontvangst om 19.00 uur in De Groote Sociëteit, Koestraat 8. 
  - Start om 19.15 met Muziekverteller (muzikant en Zwolse) Brechtje Roos van studio Hoor! www.studiohoor.nl. Ze maakt de deelnemers warm om met elkaar op pad te gaan. 
  - Daarna volgt de ‘Samenloop voor omstandigheden’. Deelnemers, raadsleden en het college lopen in kleine groepjes een route langs verschillende stations met bij elk station een vraag op één van de thema’s. Deelnemers worden hier speels uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Aan de hand van die bijdragen ontstaat een actuele staat van de stad, die wordt aangevuld met de laatste feiten en cijfers. 
  - Hierna zullen twee experts hun kijk op de woningmarkt en bestaanszekerheid geven op de schaal van Nederland en hoe waar mogelijk ingaan op hoe zich dit verhoudt tot Zwolle. De sprekers zijn Josta van Bockxmeer (De Correspondent) en Riane Kuzee (Sterk uit Armoede ). De input van de samenloop voor omstandigheden wordt verzameld en plenair uitgesproken. 
  - De burgemeester eindigt de avond een wrap-up en presenteert de ‘de Staat van de Stad’.