- Locatie
Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, Culemborg
- Toelichting
-
Bijenkomst Aanpak Voedselverspilling
Agendapunten
-
1.a
Aanleiding
Voedselverspilling draagt bij aan circa 5% van alle CO2 uitstoot in Nederland. Elke ton verspild voedsel is 220 kuub verspild water en een kwart hectare verspild akkerbouwland. En we hadden er bovendien 2.000 mensen een avondmaaltijd van kunnen geven. Een gemiddelde Nederlandse gemeente verspilt echter niet 1, maar 4.500 ton voedsel per jaar! Tel uit je winst. Veel gemeenten onderschatten de impact van voedselverspilling. Door voedselverspilling terug te dringen, kan een gemeente echter flinke stappen zetten op meerdere beleidsterreinen, zoals Duurzaamheid & klimaat, Circulaire economie & economische zaken, Afval(reductie) en Voedselzekerheid.
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft praktische tools ontwikkeld waarmee een gemeente direct aan de slag kan. U krijgt uitleg over deze tools tijdens de bijeenkomst op 14 april a.s.
Aanmelden
Meld u hier aan.